×

Figyelmeztető üzenet

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Korábbi bejegyzések 201604

WEMPlarckép - Beszélgetés Biobiával, a cserkúti GAZtronómussal

Dr. Németh Ibolyánál, alias Biobiánál vagyunk, a Mecsek alján, a Biobia Pajta Szálló kapujában. Bia oktatással, környezeti neveléssel foglalkozott évtizedekig. Most saját vállalkozása van, őstermelő, öko-büféket, gazvacsorákat szervez a régióban.
Biát kérdeztem.
Hogy kezdődött a szerelem a gazokkal?

Öt egyszerű és nagyszerű, 'reform' WEMPla-reggeli

A kedvenc étkezésem a reggeli. Egy jól sikerült reggeli lendületet ad az egész napra, ráadásul a reggel hangulata az egész napot bearanyozhatja.
A Reform Reggeli (nagy R-rel) nálunk az alábbi alapanyagokból készül:

Tej, Lisztek, Zabpehely, Tojás...és persze a Vadgyümölcslekvár

A tehéntejet természetesen igény szerint lehet gabonatejjel, kókusztejjel, mandulatejjel helyettesíteni.

Okostányér, avagy mit együnk egy nap

Megjelent az új magyar táplálkozási ajánlás, amit a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége készített el. Az ajánlás az Okostárnyér elnevezést kapta, végülis logikus, manapság már minden okos, miért pont a tányérunk maradjon buta...Lássuk, mi legyen minden nap a tányérunkon.
Az okostányér fele zöldség és gyümölcs, amiből legalább naponta egyet nyersen is ajánlott fogyasztani. A burgonyát legfeljebb minden második napra ajánják.

Franciaország - Sajttál WEMPla-módra

A franciák köztudottan nagyon kedvelik a sajtot. Azt már kevesebben tudják, hogy a tradicionális étkezés egyik fogása a sajt. A főétel után következik a sajttál, amit bagette-tel és salátával fogyasztanak. Ebben a posztban nem a sajt áll középpontban, hanem a mellé kínált saláta.