Öt egyszerű és nagyszerű, 'reform' WEMPla-reggeli

WEMPla Reform Reggeli

A kedvenc étkezésem a reggeli. Egy jól sikerült reggeli lendületet ad az egész napra, ráadásul a reggel hangulata az egész napot bearanyozhatja.
A Reform Reggeli (nagy R-rel) nálunk az alábbi alapanyagokból készül:

Tej, Lisztek, Zabpehely, Tojás...és persze a Vadgyümölcslekvár

A tehéntejet természetesen igény szerint lehet gabonatejjel, kókusztejjel, mandulatejjel helyettesíteni.

A lisztek szintén hangulat és hozzáférhetőség szerint variálhatóak, a teljesség igénye nélkül álljon itt néhány 'reformliszt': csalánliszt, kendermagliszt, makkliszt, gesztenyeliszt, zabpehelyliszt.

És akkor íme az öt kedvenc WEMPla-reggeli receptem reform alapanyagokból:

#1 Vadgyümölcslekváros-tejes “rántotta” (2 adag)
A rántottáról mindenkinek a sós szalonnás-hagymás tojásrántotta jut eszébe, pedig a tojás alapvetően az édes és a sós ételekhez is kiválóan illeszthető.

A felvert tojásokhoz (3-4 db) adjuk 1 dl tejet, majd serpenyőben süssük ki. Vadgyümölcslekvárral tálaljuk.

#2 Vadgyümölcsös zabpehelykása

Töltsük a zabpelyhet egy edénybe, öntsünk rá tejet, hogy bőven ellepje. Forraljuk fel kevergetés közben. Akkor a legízletesebb, mikor a zabpehely már puha, omlós. Vadgyümölcslekvárral tálaljuk.

#3 Csalánlisztes pancake (2 adag)

Keverjünk össze a 10 dkg csalánlisztet ugyanennyi zabpehelyliszttel. Keverjünk bele egy tojást. Öntsünk hozzá 1 dl tejet, és annyi vizet, hogy sűrű állagú palacsintatésztát kapjunk. A serpenyő közepére csorgassunk egy mini-palacsintányit, majd hagyjuk kisülni. Fordítsuk meg. Vadgyümölcslekvárral tálaljuk. A csalánliszt helyett bármilyen 'reformlisztet' használhatunk.

#5 Csalánlisztes lepénykenyér vadgyümölcslekvárral (2 adag)

Keverjünk össze 10-10 dkg csalánlisztet és zabpehelylisztet annyi vízzel, hogy gyúrható legyen. Formáljunk belőle ököl nagyságú, lapos korongokat. Serpenyőben szárítsuk ki mindkét felét néhány percen át. Vadgyümölcslekvárral tálaljuk. A csalánliszt helyett bármilyen 'reformlisztet' használhatunk.

#4 Zöldség-gyümölcs turmix

A semleges ízű szezonális zöldeket, mint a tyúkhúr, hársfalevél, spenót, turmixoljunk össze banánnal, vízzel vagy tejjel. Ízlés szerint édesítsük. Egy tápláló, egészséges és nem utolsósorban finom reggeli zöldturmix lesz a jutalmunk.

Remélem, Ti is kedvet kaptatok a WEMPla-reggelihez! Jó étvágyat hozzá!