Rólunk

A WEMPlablogról

A WEMPlablogban olyan témákat dolgozunk fel, melyek a vadon termő ehető és gyógynövények iránt érdeklődőket, valamint a kezdő és haladó wemplistákat is érinti. Azaz aktualitások, praktikus tanácsok, interjúk, tudományos cikkek feldolgozása, utazások a vadon termő ehető és gyógynövények körül...és sok más, Neked szóló téma.

A WEMPla Projekt

Sziasztok!

Zsófia vagyok, a projekt megálmodója és elindítója. Végzettségemet tekintve biomérnök vagyok, de a diplomával nem állt meg a világ, azóta is folyamatosan képzem magam, főként farmakobotanikai irányban.

ár nagyon régóta érdekel a növények csodálatos világa, azon belül is étkezési és gyógyászati hasznuk az Ember számára.

Mikor elkezdtem velük behatóbban foglalkozni, rá kellett eszmélnem, hogy kevés olyan online információs pont van, amely segédletet nyújt az eligazodáshoz, és még kevesebb a megbízható forrás. Ekkor született meg a WEMPlapedia gondolata, amit az indítással egyidejűleg tovább szövögettem: Milyen jó is volna, ha lenne egy olyan virtuális univerzum, ahol összefoglalva található minden ! A kirándulásoktól, programoktól kezdve a gyűjthető növényeken át a receptekig...na, ebből lett a WEMPla Projekt. Még most bújik elő a földből, és fejlődik gyönyörű virággá (vagy világgá), aminek Te is a részese lehetsz.

És miért WEMPla ? A WEMPla, azaz Wild Edilble and Medicinal Plants – azaz a vadon termő ehető és gyógynövények fogyasztása - úgy gondolom, kiváló kiegészítést nyújt a táplálkozásunkban. Azon felül, hogy ezek a növények finomak és egészségesek, egy önfenntartó rendszerben, a természetben « keletkeztek ». Nem kell öntözni, műtrágyázni őket, nem kell talajt művelni. Az ökológiai lábnyomuk közel nulla ! Érdemes tehát megismerni, kísérletezni velük, mert nagyon könnyen beilleszthetőek a mindennapi étkezésbe.

wempla.com