Rólunk

A WEMPlapediáról

A WEMPlapedia egy olyan dinamikus adatbázis a vadon termő ehető és gyógynövényekről, ahol megbízható információt kaphatsz mind a terepen, mind a felhasználás terén, és mindezt az anyanyelveden. A tartalom a kapacitás függvényében folyamatosan bővül.

A növények adatlapján fényképeket, botanikai információkat, gyűjtési segédletet találhaszt, továbbá információt kaphaszt az összetéveszthetőségekről valamint a növény étkezési és gyógyászati felhasználásáról. Olyan rendszert igyekeztem teremeteni, amit magam is használtam volna, ha létezik, így remélem, sok, hasonló cipőben (vagy bakancsban) járó társamnak segítségére válik.

Elsődleges szempont számomra a hitelesség, ezért ezúton kérek minden kedves szakértő látogatómat, hogy jelezzék bátran esetleges kételyeiket, észrevételeiket.

A WEMPla Projekt

Mikor elkezdtem velük behatóbban foglalkozni, rá kellett eszmélnem, hogy kevés olyan online információs pont van, amely segédletet nyújt az eligazodáshoz, és még kevesebb a megbízható forrás. Ekkor született meg a WEMPlapedia gondolata, amit az indítással egyidejűleg tovább szövögettem: Milyen jó is volna, ha lenne egy olyan virtuális univerzum, ahol összefoglalva található minden ! A kirándulásoktól, programoktól kezdve a gyűjthető növényeken át a receptekig...na, ebből lett a WEMPla Projekt. Még most bújik elő a földből, és fejlődik gyönyörű virággá (vagy világgá), aminek Te is a részese lehetsz.

És miért WEMPla ? A WEMPla, azaz Wild Edilble and Medicinal Plants – azaz a vadon termő ehető és gyógynövények fogyasztása - úgy gondolom, kiváló kiegészítést nyújt a táplálkozásunkban. Azon felül, hogy ezek a növények finomak és egészségesek, egy önfenntartó rendszerben, a természetben « keletkeztek ». Nem kell öntözni, műtrágyázni őket, nem kell talajt művelni. Az ökológiai lábnyomuk közel nulla ! Érdemes tehát megismerni, kísérletezni velük, mert nagyon könnyen beilleszthetőek a mindennapi étkezésbe.

wempla.com